Bu çalışmada, yüksek iletkenlik özelliğine sahip çok hafif
ve çok mukavemetli bir madde olan grafen, sıvılaştırılmış Fındık Kabuğu /
Polyvinyl pyrrolidone (PVP) karışımına
katılarak Elektrospinning tekniği ile nano yüzeyler elde edilmiştir. Önce fındık kabuğu, fenol
(phenol) ve diğer kimyasallarla muamele edilerek sıvılaştırılmış (Liquefied
hazelnut shell, LHS), daha sonra etanol ile çözelti haline getirilen PVP ile
sıvılaştırılmış fındık kabuğu çözeltisi
belli oranlarda grafen ile katkılandırılarak
homojen karışım elde edilmiştir. Elde edilen homojen karışımdan yarı
endüstriyel elektrospinning cihazında nanolifli yüzeyler (nano malzemeler)
üretilmiştir. Üretilen nano yüzeylerin yapısal, morfolojik, termal ve
elektriksel özellikleri incelenmiştir. Grafen oksit, grafen, grafen/fındık
kabuğu, grafen pvp, grafen/fındık kabuğu/PVP örnekleri SEM, EDX, FTIR, Zeta
Potansiyeli ve Raman analizleri ile karakterize edilmiştir.Manuscript Template
Bu
çalışmada, yüksek iletkenlik özelliğine sahip çok hafif ve çok mukavemetli bir
madde olan grafen, sıvılaştırılmış Fındık Kabuğu / Polyvinyl pyrrolidone
(PVP) karışımına katılarak
Elektrospinning tekniği ile nano yüzeyler elde edilmiştir. Önce fındık kabuğu,
fenol (phenol) ve diğer kimyasallarla muamele edilerek sıvılaştırılmış
(Liquefied hazelnut shell, LHS), daha sonra etanol ile çözelti haline getirilen
PVP ile sıvılaştırılmış fındık kabuğu çözeltisi belli oranlarda grafen ile
katkılandırılarak homojen karışım elde
edilmiştir. Elde edilen homojen karışımdan yarı endüstriyel elektrospinning
cihazında nanolifli yüzeyler (nano malzemeler) üretilmiştir. Üretilen nano
yüzeylerin yapısal, morfolojik, termal ve elektriksel özellikleri
incelenmiştir. Grafen oksit, grafen, grafen/fındık kabuğu, grafen pvp,
grafen/fındık kabuğu/PVP örnekleri SEM, EDX, FTIR, Zeta Potansiyeli ve Raman
analizleri ile karakterize edilmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Environmental Engineering, Mechanical Engineering, Wearable Materials |
Journal Section | Research Articles |
Authors | |
Publication Date | October 23, 2018 |
Submission Date | January 22, 2018 |
Published in Issue | Year 2018Volume: 21 Issue: 3 |