Bu çalışmada, mısır, şeker mısırı atığı
ve yonca ile bunların farklı oranlardaki karışımlarından (%
100 mısır, % 100 şeker mısırı atığı, % 100 yonca, % 20 mısır +% 80 yonca, % 40 mısır
+% 60 yonca, % 60 mısır +% 40 yonca ve % 80 mısır +% 20 yonca, % 20 şeker
mısırı atığı +% 80 yonca, % 40 şeker mısırı atığı +% 60 yonca, % 60 şeker
mısırı atığı +% 40 yonca ve % 80 şeker mısırı atığı +% 20 yonca) oluşan
silajların kalitesi incelenmiştir. Silajlar, 60 günlük silolama dönemi sonunda
açılmış ve silajlarda kuru madde oranı, pH, ham protein oranı, ADF, NDF, asetik
asit ve laktik asit içerikleri gibi özellikler incelenmiştir. İncelenen
özellikler bakımından özellikle yüksek kuru madde ve laktik asit içeriği ile düşük
pH ve asestik asit içeriği açısından yonca silajına % 60-80 oranlarında mısır
ilave edilebilir.
Journal Section | TARLA BİTKİLERİ (Field Crops) |
---|---|
Authors | |
Publication Date | December 26, 2017 |
Acceptance Date | December 18, 2017 |
Published in Issue | Year 2017 Volume: 20 |