BibTex RIS Cite

Eskişehir İlinde Yetiştirilen Arpa, Buğday, Şeker Pancarı, Mısır, Yeşil Mercimek, Nohut, Domates, Kuru Fasulye, Haşhaş, Kozla, Kuru Soğan, Ayçiçeği ve Aspirin Üretim Girdi Maliyetlerinin Belirlenmesi

Year 2013, Issue: 2 - Year: 2013 Issue: 2, 119 - 125, 01.07.2013

Abstract

Bu proje Eskişehir Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Eskişehir Ziraat Odası İşbirliği ile 2008-2011
yılları arasında uygulanmış olup TAGEM –BB-TOPRAKSU-2011/122 yayın numarası ile yayınlanmıştır. Bu projenin amaçları:
Eskişehir ilinde yetiştirilen arpa, buğday, şeker pancarı, mısır, yeşil mercimek, nohut, domates, kuru fasulye, haşhaş, kanola, kuru
soğan, ayçiçeği ve aspirin üretim girdi maliyetleri, üretim girdilerinin üretime katılma miktar ve payları ile üreticinin üretim
teknikleri, destekleme fiyatlarının saptanmasında yararlanabilir ölçütler, tarımsal üretim planlaması çalışmalarına kaynak
olabilecek bazı değerlerin belirlemesi ve tarımsal alt yapı yatırım projelerinin ekonomik analizleri için gerekli verileri sağlanması
şeklinde özetlenebilir.
Bu çalışmanın sonunda; toplam üretim maliyetinde (TL/kg-ürün olarak) en düşük ortalama üretim maliyeti sırasıyla
şekerpancarı, domates ve kuru sağanda, en yüksek ortalama üretim maliyeti de haşhaş, kuru fasulye ve nohutta gerçekleştiği
belirlenmiştir

Determination Input Production Costs of Barley, Wheat, Sugar Beets, Corn, Green Lentils, Chickpeas,Tomatoes,Dry Beans,Poppy,Kozla,Onion,Sunflower and Safflower in Eskişehir

Year 2013, Issue: 2 - Year: 2013 Issue: 2, 119 - 125, 01.07.2013

Abstract

This project has been applied with cooperation of Eskisehir Soil and Water Resources Research Institute and Eskisehir Chamber of Agriculture between 2008-2011 years and BB-TOPRAKSU-2011/122 with the number of publications have been published.The aims of Project are to determine the input production costs of barley, wheat, sugar beet, corn, grain, lentil, chickpea, tomato, bean, poppy seed, rapeseed, onion, sunflower and safflower which grown in Eskisehir province region, to determine the amount of the manufacturer's share of production inputs to production and production techniques, providing the necessary data for the economic analysis of agricultural infrastructure investment projects, to determine the detection criteria of the benefit support prices, determination some values which may be the source to agricultural production planning studies.. At the end of this study the lowest average total production for sugar beet, tomato and onion, the highest average total production for poppy, beans and chickpea are determined as (TL/ kg-product) respectively

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA86GD75KV
Journal Section Research Article
Authors

Mahmut Polat

Erhan Türkseven This is me

Ertuğrul Çakıcıer This is me

Publication Date July 1, 2013
Published in Issue Year 2013 Issue: 2 - Year: 2013 Issue: 2

Cite

APA Polat, M., Türkseven, E., & Çakıcıer, E. (2013). Eskişehir İlinde Yetiştirilen Arpa, Buğday, Şeker Pancarı, Mısır, Yeşil Mercimek, Nohut, Domates, Kuru Fasulye, Haşhaş, Kozla, Kuru Soğan, Ayçiçeği ve Aspirin Üretim Girdi Maliyetlerinin Belirlenmesi. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi(2), 119-125.
AMA Polat M, Türkseven E, Çakıcıer E. Eskişehir İlinde Yetiştirilen Arpa, Buğday, Şeker Pancarı, Mısır, Yeşil Mercimek, Nohut, Domates, Kuru Fasulye, Haşhaş, Kozla, Kuru Soğan, Ayçiçeği ve Aspirin Üretim Girdi Maliyetlerinin Belirlenmesi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). July 2013;(2):119-125.
Chicago Polat, Mahmut, Erhan Türkseven, and Ertuğrul Çakıcıer. “Eskişehir İlinde Yetiştirilen Arpa, Buğday, Şeker Pancarı, Mısır, Yeşil Mercimek, Nohut, Domates, Kuru Fasulye, Haşhaş, Kozla, Kuru Soğan, Ayçiçeği Ve Aspirin Üretim Girdi Maliyetlerinin Belirlenmesi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, no. 2 (July 2013): 119-25.
EndNote Polat M, Türkseven E, Çakıcıer E (July 1, 2013) Eskişehir İlinde Yetiştirilen Arpa, Buğday, Şeker Pancarı, Mısır, Yeşil Mercimek, Nohut, Domates, Kuru Fasulye, Haşhaş, Kozla, Kuru Soğan, Ayçiçeği ve Aspirin Üretim Girdi Maliyetlerinin Belirlenmesi. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 2 119–125.
IEEE M. Polat, E. Türkseven, and E. Çakıcıer, “Eskişehir İlinde Yetiştirilen Arpa, Buğday, Şeker Pancarı, Mısır, Yeşil Mercimek, Nohut, Domates, Kuru Fasulye, Haşhaş, Kozla, Kuru Soğan, Ayçiçeği ve Aspirin Üretim Girdi Maliyetlerinin Belirlenmesi”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), no. 2, pp. 119–125, July 2013.
ISNAD Polat, Mahmut et al. “Eskişehir İlinde Yetiştirilen Arpa, Buğday, Şeker Pancarı, Mısır, Yeşil Mercimek, Nohut, Domates, Kuru Fasulye, Haşhaş, Kozla, Kuru Soğan, Ayçiçeği Ve Aspirin Üretim Girdi Maliyetlerinin Belirlenmesi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 2 (July 2013), 119-125.
JAMA Polat M, Türkseven E, Çakıcıer E. Eskişehir İlinde Yetiştirilen Arpa, Buğday, Şeker Pancarı, Mısır, Yeşil Mercimek, Nohut, Domates, Kuru Fasulye, Haşhaş, Kozla, Kuru Soğan, Ayçiçeği ve Aspirin Üretim Girdi Maliyetlerinin Belirlenmesi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2013;:119–125.
MLA Polat, Mahmut et al. “Eskişehir İlinde Yetiştirilen Arpa, Buğday, Şeker Pancarı, Mısır, Yeşil Mercimek, Nohut, Domates, Kuru Fasulye, Haşhaş, Kozla, Kuru Soğan, Ayçiçeği Ve Aspirin Üretim Girdi Maliyetlerinin Belirlenmesi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, no. 2, 2013, pp. 119-25.
Vancouver Polat M, Türkseven E, Çakıcıer E. Eskişehir İlinde Yetiştirilen Arpa, Buğday, Şeker Pancarı, Mısır, Yeşil Mercimek, Nohut, Domates, Kuru Fasulye, Haşhaş, Kozla, Kuru Soğan, Ayçiçeği ve Aspirin Üretim Girdi Maliyetlerinin Belirlenmesi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2013(2):119-25.