BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2016, Cilt: 19 Sayı: 3, 184 - 188, 23.12.2016

Öz

Kırmızı Biberden Pigment Ekstraktsiyonunda Kullanılan Yöntemler

Yıl 2016, Cilt: 19 Sayı: 3, 184 - 188, 23.12.2016

Öz

Kırmızı biber, Capsicum annuum L., Solanaceae (Patlıcangiller) familyasına ait Capsicum cinsine giren, ılıman iklimlerde tek yıllık kültür bitkisi olarak yetişen bir bitkidir. Kırmızı biber rengini ketokaratenoidlerden kapsantin, kapsorubin ve kapsantin 5,6 epoksit; ksantofillerden β-kriptoksantin, zeaksantin, violaksantin ve kapsolutein; karotenlerden de β-karoten vermektedir. Bu çalışma kırmızı bibere renk veren fenolik bileşenler ve ekstraktsiyon yöntemleri  hakkında bilgi vermek amacıyla derlenmiştir. Çevreci tekniklerin ön plana çıktığı günümüzde eski ekstraktsiyon tekniklerine ilave olarak hem çevreye zarar vermeyen hem ekstraktsiyon verimi yüksek hem de daha ekonomik yöntemler araştırılmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Derleme
Yazarlar

Özlem Turgay

Elif Çelik

Yayımlanma Tarihi 23 Aralık 2016
Gönderilme Tarihi 13 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016Cilt: 19 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Turgay, Ö., & Çelik, E. (2016). Kırmızı Biberden Pigment Ekstraktsiyonunda Kullanılan Yöntemler. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 19(3), 184-188. https://doi.org/10.17780/ksumbd.282337