Diğer
BibTex RIS Kaynak Göster

AN OVERVIEW OF WORLD WINE INDUSTRY

Yıl 2018, Cilt: 47 Sayı: Özel Sayı 1 - Türkiye 9. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu, 23 - 30, 28.06.2018

Öz

Wine is produced from grapes and it is one of the agricultural products that creates the highest added value in the world. Grape is the most produced fruit in the world and approximately half of the fruit is processed in the wine. In this study, statistical information about the world wine industry, production, consumption and wine trade is given and the changes are examined based on the period 2000–2016. In the last century, until the seventies, production and consumption of wine were concentrated mainly in Europe. After seventies, After 70 years, there has been significant growth and improvement both in production and consumption in USA market. Parallel to the US, Australia, New Zealand, South Africa, and South American markets developed and finally the Chinese market exploded

Kaynakça

  • OIV, 2017. World Vitiviniculture Situation, International Organization of Vine and Wine Statistical Report on World Vitiviniculture, Paris.

DÜNYA ŞARAP ENDÜSTRİSİNE GENEL BİR BAKIŞ

Yıl 2018, Cilt: 47 Sayı: Özel Sayı 1 - Türkiye 9. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu, 23 - 30, 28.06.2018

Öz

Üzümden elde edilen şarap Dünya’da en yüksek katma değer yaratan tarım ürünlerinden birisidir. Üzüm ise Dünya’da en çok üretilen meyve olup üretimin yaklaşık yarısı şaraba işlenmektedir. Bu çalışmada 2000–2016 yılları arasındaki periyod baz alınarak, Dünya şarap endüstrisi, üretimi, tüketimi ve şarap ticareti hakkında istatistiki bilgiler verilmiş ve değişimler incelenmiştir. Son yüzyıla bakıldığında 1970’li yıllara kadar şarap üretimi ve tüketimi Avrupa’da yoğunlaşmıştır. 1970’li yıllardan sonra ABD pazarında hem üretim hem de tüketim olarak önemli gelişme ve büyüme yaşanmıştır. ABD’ye paralel olarak Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve son olarak da Çin pazarında patlama yaşanmıştır.

Kaynakça

  • OIV, 2017. World Vitiviniculture Situation, International Organization of Vine and Wine Statistical Report on World Vitiviniculture, Paris.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri
Bölüm Derlemeler
Yazarlar

Turgut Cabaroğlu

Yayımlanma Tarihi 28 Haziran 2018
Gönderilme Tarihi 11 Eylül 2017
Kabul Tarihi 20 Haziran 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 47 Sayı: Özel Sayı 1 - Türkiye 9. Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu

Kaynak Göster

APA Cabaroğlu, T. (2018). DÜNYA ŞARAP ENDÜSTRİSİNE GENEL BİR BAKIŞ. Bahçe, 47(Özel Sayı 1), 23-30.
AMA Cabaroğlu T. DÜNYA ŞARAP ENDÜSTRİSİNE GENEL BİR BAKIŞ. Bahçe. Haziran 2018;47(Özel Sayı 1):23-30.
Chicago Cabaroğlu, Turgut. “DÜNYA ŞARAP ENDÜSTRİSİNE GENEL BİR BAKIŞ”. Bahçe 47, sy. Özel Sayı 1 (Haziran 2018): 23-30.
EndNote Cabaroğlu T (01 Haziran 2018) DÜNYA ŞARAP ENDÜSTRİSİNE GENEL BİR BAKIŞ. Bahçe 47 Özel Sayı 1 23–30.
IEEE T. Cabaroğlu, “DÜNYA ŞARAP ENDÜSTRİSİNE GENEL BİR BAKIŞ”, Bahçe, c. 47, sy. Özel Sayı 1, ss. 23–30, 2018.
ISNAD Cabaroğlu, Turgut. “DÜNYA ŞARAP ENDÜSTRİSİNE GENEL BİR BAKIŞ”. Bahçe 47/Özel Sayı 1 (Haziran 2018), 23-30.
JAMA Cabaroğlu T. DÜNYA ŞARAP ENDÜSTRİSİNE GENEL BİR BAKIŞ. Bahçe. 2018;47:23–30.
MLA Cabaroğlu, Turgut. “DÜNYA ŞARAP ENDÜSTRİSİNE GENEL BİR BAKIŞ”. Bahçe, c. 47, sy. Özel Sayı 1, 2018, ss. 23-30.
Vancouver Cabaroğlu T. DÜNYA ŞARAP ENDÜSTRİSİNE GENEL BİR BAKIŞ. Bahçe. 2018;47(Özel Sayı 1):23-30.

BAHÇE
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Yalova