Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Türkiye’de Yetiştiriciliği Yapılan Bazı Üzümsü Meyvelerin Üretim Projeksiyonu

Yıl 2018, Cilt: 1 Sayı: 1, 19 - 24, 31.10.2018

Öz

Üzümsü meyveler Türkiye’de yetiştiriciliği yapılan önemli meyveler arasında yer almaktadır. Geniş kullanım alanı nedeniyle, bu meyvelerin üretimi artmaktadır. Bu çalışmada TÜİK verilerine bağlı olarak Türkiye’de üretimi yapılan bazı üzümsü meyvelerin üretim projeksiyonunun belirlenmesi amaçlanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre projeksiyon katsayısı çilekte % 6.8, ahududunda % 12.07 ve dutta % 3,77 olarak hesaplanmıştır. Pozitif elde edilen projeksiyon katsayısı, üretimin önümüzdeki on yılda artacağını öngörmektedir.  

Kaynakça

  • Ercisli, S., (2004). A short review of the fruit germplasm resources of Turkey. Genet ResourCrop Ev, 51: 419–435.Tosun, İ., Yüksel, S., 2003. Üzümsü Meyvelerin Antioksidan Kapasitesi, Gıda, 28(3), 305-311.Çevik İ., Erhan M., 2003. Bazı Üzümsü Meyve Çeşitlerinin Teknolojik Özellikleri ÜzerineAraştırmalar, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi, 3:1-6.Yaman M. , Yilmaz K.U., 2016, "Kapadokya Yöresinde Çilek Fidesi Üretiminde Verim veKaliteyi Arttırıcı Kimyasal Uygulamalar (İlk Yıl Sonuçları), Bahçe, cilt.45, ss.401-404.Tüik: https://biruni.tuik.gov.tr/bitkiselapp/bitkisel.zul.Demir, B., 2013. Mersin İlinin Tarımda Teknoloji Kullanım Projeksiyonu, Alınteri, 24 (B) –29-34Demir, B., Kuş, E., 2016. İç Anadolu Bölgesinin Tarımda Teknoloji Kullanım Projeksiyonu ,Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi TARGİD Özel Sayı, 89-95 2016
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ziraat Mühendisliği
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Yaman

Aydın Uzun

Necati Çetin

Ahmet Say

Yayımlanma Tarihi 31 Ekim 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yaman, M., Uzun, A., Çetin, N., Say, A. (2018). Türkiye’de Yetiştiriciliği Yapılan Bazı Üzümsü Meyvelerin Üretim Projeksiyonu. Erciyes Tarım Ve Hayvan Bilimleri Dergisi, 1(1), 19-24. https://doi.org/10.55257/ethabd.477428