Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Correlation Path Coefficient Analyses of Grain Yield and Some Yield Components in the Peas

Yıl 2011, Cilt: 25 Sayı: 2, 24 - 29, 25.06.2011

Öz

The objective of the study was to determine direct and indirect relationships between grain yield and yield related traits of peas. 13 pea (Pisum sativum L.) lines and 5 standard varieties which were obtained by crossing method were evaluated in the “Randomized Complete Block Design” with 3 replications in Antalya coastal conditions in 2008. Relationships were evaluated using path analysis and correlation. While positive and statistically (p <0.01) significant relationship was found between grain yield and plant height (0.414), negative and significant (p <0.05) relationship was determined between thousand of weight (-0.312) and branch number (-0.255).

Bezelyede Tane Verimi ile Bazı Verim Unsurlarının Korelasyon ve Path Analizi

Yıl 2011, Cilt: 25 Sayı: 2, 24 - 29, 25.06.2011

Öz

Bu çalışmada, bezelyede tane verimi ve verimle ilgili bazı özellikler arasındaki doğrudan ve dolaylı ilişkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Deneme, Antalya sahil koşullarında, melezlemeyle elde edilmiş 13 bezelye (Pisum sati-vum L.) hattı ve 5 standart çeşit ile 2008 yılında, tesadüf blokları deneme desenine göre, 3 tekerrürlü olarak kurul-muştur. İlişkiler path analizi ve korelasyon ile değerlendirilmiştir. Tane verimi ile bitki boyu (0.414) arasında istatis-tiki olarak % 1 düzeyinde, olumlu önemli, bin tane ağırlıkları (-0.312) ve dal sayısı (-0.255) arasında % 5) düzeyin-de, olumsuz ve önemli ilişki bulunmuştur

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Agronomi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Osman Savur Bu kişi benim

Ercan Ceyhan

Yayımlanma Tarihi 25 Haziran 2011
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 25 Sayı: 2

Kaynak Göster

EndNote Savur O, Ceyhan E (01 Haziran 2011) Correlation Path Coefficient Analyses of Grain Yield and Some Yield Components in the Peas. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 25 2 24–29.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.