Bertiz kabarcığı üzüm pekmezi beslenme tasarımı modelleme yöntemi geliştirmek için, Alan Emisyon Tabancası – Taramalı Elektron Mikroskobu (FEG-SEM) kullanılarak yapı analizi ve kompozisyon modellemesi ile çalışılmıştır. Pekmez örneğinin yapısal görüntülerinde üniform statik, toprak-mineral benzeri ve kristal olmayan katı yüzeyler tespit edilmiştir. Karbon pik değerlerinin yüksek olması pekmezin şeker ve mineral bileşim modeli olduğunu göstermektedir. Üzüm pekmezinin sıvı konsantre hali oda sıcaklığında tamamen çözünmektedir. Gazlı pekmez çözeltileri kullanılarak hiçbir şeker katkısı içermeyen kafeinli Pekmez Kola, Pekmez Gazoz, ve limon aromalı Pekmez Limon meşrubatları hazırlanmıştır. Kafeinli Pekmez Kola, katkısız Pekmez Gazoz ve limon aromalı Pekmez Limon pekmez meşrubatları şeker katkısız gazlı pekmez çözeltileri kullanılarak hazırlanmıştır.
Beslenme tasarımı modelleme yöntemi geliştirme yapı incelemesi bileşen modellemesi Bertiz kabarcığı üzüm pekmezi Pekmez Cola Pekmez Gazoz Pekmez Limon Alan Emisyon Tabancalı – Taramalı Elektron Mikroskobu (AET-TEM)
Bertiz kabarcık (buble) grape pekmez nutrition design modeling method development was studied by structure analysis and composition modeling using the Field Emission Gun – Scanning Electron Microscope (FEG-SEM). A uniform static, soil-mineral like and non-crystal solid surface was detected in pekmez sample structural images. The high value of carbon (69.89%), oxygen (28.14%), phosphorus (0.69%) and potassium (1.28%) peak patterns indicated that the pekmez is a sugar and mineral composition model. Deficiency of purification and clarification were presented in the pekmez samples produced by traditional way, and less pure and clear pekmez product was detected in the structural images. However, the liquid concentrated form of these grape samples completely dissolved at room temperature. Pekmez soft drinks; Pekmez Cola including caffeine, Pekmez Gazoz with no additives and Pekmez Limon comprising lemon flavor were prepared using the carbonated pekmez solutions without any sugar additives.
Nutrition design method modeling development structure analysis composition modeling Bertiz grape pekmez Pekmez Cola Pekmez Gazoz Pekmez Limon Field Emission Gun – Scanning Electron Microscope (FEG-SEM)
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Kimya Mühendisliği |
Bölüm | Kimya Mühendisliği |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 3 Aralık 2023 |
Gönderilme Tarihi | 17 Mart 2023 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023Cilt: 26 Sayı: 4 |