BibTex RIS Cite
Year 2016, Volume: 19 Issue: 3, 184 - 188, 23.12.2016

Abstract

Kırmızı Biberden Pigment Ekstraktsiyonunda Kullanılan Yöntemler

Year 2016, Volume: 19 Issue: 3, 184 - 188, 23.12.2016

Abstract

Kırmızı biber, Capsicum annuum L., Solanaceae (Patlıcangiller) familyasına ait Capsicum cinsine giren, ılıman iklimlerde tek yıllık kültür bitkisi olarak yetişen bir bitkidir. Kırmızı biber rengini ketokaratenoidlerden kapsantin, kapsorubin ve kapsantin 5,6 epoksit; ksantofillerden β-kriptoksantin, zeaksantin, violaksantin ve kapsolutein; karotenlerden de β-karoten vermektedir. Bu çalışma kırmızı bibere renk veren fenolik bileşenler ve ekstraktsiyon yöntemleri  hakkında bilgi vermek amacıyla derlenmiştir. Çevreci tekniklerin ön plana çıktığı günümüzde eski ekstraktsiyon tekniklerine ilave olarak hem çevreye zarar vermeyen hem ekstraktsiyon verimi yüksek hem de daha ekonomik yöntemler araştırılmaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Reviews
Authors

Özlem Turgay

Elif Çelik

Publication Date December 23, 2016
Submission Date June 13, 2016
Published in Issue Year 2016Volume: 19 Issue: 3

Cite

APA Turgay, Ö., & Çelik, E. (2016). Kırmızı Biberden Pigment Ekstraktsiyonunda Kullanılan Yöntemler. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 19(3), 184-188. https://doi.org/10.17780/ksumbd.282337