Kırmızı biber, Capsicum annuum L., Solanaceae (Patlıcangiller) familyasına ait Capsicum cinsine giren, ılıman iklimlerde tek yıllık kültür bitkisi olarak yetişen bir bitkidir. Kırmızı biber rengini ketokaratenoidlerden kapsantin, kapsorubin ve kapsantin 5,6 epoksit; ksantofillerden β-kriptoksantin, zeaksantin, violaksantin ve kapsolutein; karotenlerden de β-karoten vermektedir. Bu çalışma kırmızı bibere renk veren fenolik bileşenler ve ekstraktsiyon yöntemleri hakkında bilgi vermek amacıyla derlenmiştir. Çevreci tekniklerin ön plana çıktığı günümüzde eski ekstraktsiyon tekniklerine ilave olarak hem çevreye zarar vermeyen hem ekstraktsiyon verimi yüksek hem de daha ekonomik yöntemler araştırılmaktadır.
Bölüm | Derleme |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 23 Aralık 2016 |
Gönderilme Tarihi | 13 Haziran 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016Cilt: 19 Sayı: 3 |